Minitarte cu banane
Ai nevoie pentru aluat de: 250 g făină, 150 g zahăr, 150 g unt, 1 ou.
Pentru umplutură
2-3 banane
150 g fulgi nucă de cocos
100 g zahăr
400 ml lapte
40 g amidon porumb
30 g unt
Cum se prepară
Cerni făina,faci o adâncitură în mijloc şi spargi oul înăuntru. Adaugi untul cubuleţe şi zahărul. Frămânţi ingredientele până obţii un aluat omogen. Pui aluatul în folie şi laşi la frigider timp de o oră. După aceea,îl scoţi şi îl întinzi. Îl tai în patru bucăţi şi le pui în forme de minitarte pe care le-ai tapetat în prealabil. Întinzi bine aluatul chiar şi pe pereţii formelor. Încingi cuptorul. Înţepi aluaturile cu furculiţa din loc în loc şi laşi la copt timp de 25-30 de minute la foc mediu.
Pentru cremă,încălzeşti într-o oală 350 de ml de lapte cu zahărul. Adaugi nuca de cocos,laşi pe foc 10 minute până se umflă nuca de cocos. Amesteci amidonul cu laptele rămas şi pui peste compoziţia de cocos. Amesteci până se îngroaşă şi spre final adaugi şi untul.
Cureţi de coajă bananele şi le feliezi. După ce s-au răcit minitartele,torni crema de cocos şi aşezi feliile de banană deasupra. Serveşti reci.
Preparare 45’
Dificultate mică
Pentru 4 porţii