Minitarte cu dovlecei

1 58374 original jpg jpeg

Pentru aluatul a două porţii, ai nevoie de: 200 g făină, 150 g unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, iar pentru umplutură de 2 dovlecei, 3 ouă, 5 căţei usturoi, 1 legătură mărar, 150 g caşcaval, 3 linguri iaurt, 50 g brânză de vaci, 50 g unt

Pasul 1

d6256d19c1bb490cec90b336f462e099 jpg jpeg

Cerni făina,o pui într-un vas şi tai untul rece cubuleţe. Adaugi un ou şi praful de sare. Frămânţi ingredientele până când obţii un aluat compact. Laşi la frigider 30 de minute.

Pasul 2

7f10e09902c13f963741857c688ff0be jpg jpeg

Răzuieşti caşcavalul,pe care îl pui într-un bol. Adaugi brânza de vaci,cele 3 ouă şi lingurile de iaurt. Amesteci până obţii o pastă.

Pasul 3

0e228bb64d8f235a4e48329dbde8d4ae jpg jpeg

Separat,speli bine dovleceii,îi cureţi de coajă (o parte da,o parte nu,ca o zebră) şi de extremităţi şi-i tai rondele. Cureţi usturoiul,speli legătura de mărar şi le tai mărunt. Le sotezi în puţin unt.

Pasul 4

dac8f7f96412171a22eafc6e1833c371 jpg jpeg

Scoţi aluatul din frigider şi-l împarţi în două. Întinzi ambele bucăţi cu sucitorul şi le pui în formele de minitarte,tapetate. Înţepi aluatul cu furculiţa,ca să nu se umfle. Pui un strat de dovlecei,peste care adaugi pastade brânză. Coci aproximativ 30-35 de minute,la foc potrivit.