Mousse fin de ciocolată albă cu vişine
Delicios şi răcoritor, acest desert se prepară rapid. Combină ciocolata albă şi fină cu vişinele acrişoare şi vei obţine un deset demn de un patiser profesionist!
Ingrediente:
150 g ciocolată albă
200 ml smântână pentru frişcă
1 lingură zahăr pudră
2 linguri zahăr tos
200 g vişine fără sâmburi
2 foi gelatină
Mixează smântâna rece cu zahărul pudră, până devine frişcă, dar ai grijă să nu se întărească foarte tare, ci să rămână aerată. Dă-o la frigider. Pune la fiert vişinele cu zahărul tos şi lasă-le să clocotească 10 minute, amestecând în ele. Transferă-le într-un blender şi mixează până obţii un piure fin. Trece-l prin sită şi lasă-l la răcit.
Pune gelatina la hidratat în apă foarte rece, 10 minute. Topeşte ciocolata albă ruptă în bucăţi pe baie de aburi şi las-o la răcorit.
Scurge bine foile de gelatină hidratate, pune-le în ciocolata călduţă şi amestecă până se dizolvă.
Încorporează în ciocolată frişca, apoi piureul de vişine, amestecând cu un tel-pară, până obţii o compoziţie omogenă. Toarnă în
cupe şi pune-le la frigider minimum 4 ore. Decorează după preferinţă.
FOTO Shutterstock