«Pătrăţele» cu spanac
Ingrediente: 60 g pesmet, 250 ml smântână, 1 fir de praz, 200 g spanac congelat, 2 cepe, 2 linguri unt,3 căţei de usturoi, 3 ouă, 5 linguri făină, 200 g brânză telemea rasă, 1 linguriţă sare,1 vârf cuţit piper măcinat, 1 vârf cuţit nucşoară pudră, 1 vârf cuţit scorţişoară, 100 g roşii cherry pentru decor
Cum se prepară
1. Se cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântâna caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreună cu usturoiul în untul topit trei minute. Se adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două minute. Se lasă să se răcească.
2. Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute,făina,2/3 din brânza rasă,nucşoara,scorţişoara,piperul şi sarea. Se amestecă bine.
3. Se pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat,se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Se taie pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.