«Pătrăţele» cu spanac

1 53421 original jpg jpeg

Ingrediente: 60 g pesmet, 250 ml smântână, 1 fir de praz, 200 g spanac congelat, 2 cepe, 2 linguri unt,3 căţei de usturoi, 3 ouă, 5 linguri făină, 200 g brânză telemea rasă, 1 linguriţă sare,1 vârf cuţit piper măcinat, 1 vârf cuţit nucşoară pudră, 1 vârf cuţit scorţişoară, 100 g roşii cherry pentru decor

Cum se prepară

1. Se cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântâna caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreu­nă cu usturoiul în untul topit trei minute. Se adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două­ minute. Se lasă să se ­răcească.

2. Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute,făina,2/3 din brânza rasă,nucşoara,scorţişoara,piperul şi sarea. Se amestecă bine.

3. Se pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat,se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Se taie pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.



Recente

shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg
shutterstock 1708837543 jpg
shutterstock 2120707244 jpg
shutterstock 243026638 jpg
shutterstock 2553315375 jpg
shutterstock 766383127 jpg