Poale-n brâu cu gem

1 77419 original jpg jpeg

Un desert savuros de care te îndrăgosteşti încă de la prima gustare.

Dificultate mediePreparare 2 h10 plăcinte

Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină

2 gălbenuşuri

30 g drojdie

1 praf sare

300 ml lapte

100 g zahăr

100 g unt topit

coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

500 g gem de prune

nuci măcinate

1 ou, pentru uns

Cum se prepară

Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, restul de făină, în plaoie, coaja de lămâie şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi să dospească.

Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, tai pătrate, le umpli cu gem, după gust, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc. Le serveşti presărate cu nuci măcinate.