Poale-n brâu cu gem

Un desert savuros de care te îndrăgosteşti încă de la prima gustare.
Dificultate mediePreparare 2 h10 plăcinte
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
2 gălbenuşuri
30 g drojdie
1 praf sare
300 ml lapte
100 g zahăr
100 g unt topit
coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură
500 g gem de prune
nuci măcinate
1 ou, pentru uns
Cum se prepară
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, restul de făină, în plaoie, coaja de lămâie şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi să dospească.
Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, tai pătrate, le umpli cu gem, după gust, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc. Le serveşti presărate cu nuci măcinate.