Poale-n brâu, reţeta tradiţională

1 55998 original jpg jpeg

Pentru aluat ai nevoie de: 1 kg făină, 500 ml lapte, 1 lingură zahăr, 30-40 g drojdie, sare. Pentru umplutură: 500 g brânză de burduf, 2 linguri coajă de lămâie, 4 ouă, 2 linguri mălai cernut, 4-5 linguri cu zahăr, 2 căni ulei.

Cum se prepară

Amesteci făina proaspăt cernută cu sarea,drojdia frecată cu o lingură de zahăr şi laptele cald. Frămânţi aluatul 5-6 minute şi laşi la dospit până îşi dublează volumul. Amesteci brânza de burduf cu coaja rasă de lămâie şi ouăle,puse unul câte unul. Când s-a omogenizat,adaugi mălaiul cernut. Acesta va absorbi lichidul în exces,se va umfla frumos şi nu se va simţi în plăcintă.

Întinzi o foaie din aluat. Îl împarţi în pătrate şi pui pe fiecare umplutură de brânză. Strângi marginile foii de aluat,unindu-le la mijloc.

Încingi uleiul într-o tigaie de teflon,pui plăcintele pe rând,dai focul mic. Acoperi tigaia cu capac şi laşi să se rumenească 3-4 minute. Le poţi presăra cu zahăr. Serveşti calde sau reci.

Preparare 120’

Dificultate medie