Pont pentru mic-dejun. Zacuscă de ciuperci

O alternativă la clasica zacuscă, cea cu ciupierci are un gust deosebit şi nu este prea complicat de preparat. Află din cele ce urmează cum să procedezi!

image

Consumul regulat de ciuperci îţi asigură un sistem imunitar eficient în perioada în care toamna începe să-şi intre în drepturi. Ciupercile stimulează producţia de vitamina D şi sunt bogate în fibre şi enzime şi normalizează nivelul de colesterol din sânge. Sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea metabolismului. Mai mult, protejează sănătatea vezicii urinare. Conţinutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică. Ai multe motive să încerci să prepare zacusca cu ciuperci.

Ingrediente 6-8 borcane

3 kg vinete

1,5 kg ciuperci champignon

500 g ceapă

300 ml ulei

sare

piper

3 foi de dafin

Te-ar mai putea interesa: Salată rece cu fasole verde, piept de pui şi ciuperci, pentru un plus de proteine

Mod de preparare

Coci vinetele și le descojești, apoi îndepărtezi cât mai multe dintre semințe și le toci.

Fierbi ciupercile în apă cu sare, apoi le toci, scurgând ulterior în mâini excesul de apă. Cureți ceapa și o călești în uleiul încins până devine sticloasă, apoi adaugi ciupercile, vinetele, sare, piper, după gust, și foile de dafin și lași să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră, până se ridică uleiul la suprafață.V

Vezi şi: Paste cu ciuperci. Reţetă de post simplă şi delicioasă

Pui zacusca în borcane și le sterilizezi la cuptor alte 10 minute. Le pui capacele și le lași până a doua zi să se răcească în pături.

FOTO: Shutterstock