Reţetă în paşi. Tartă cu pui și ciuperci

Savoarea delicioasă a acestei tarte simple se reduce la ciupercile untoase, cu smântână şi ceapă. Adaugă şi piept de pui, eventual ce a rămas de la prepararea altor mese, caşcaval şi vei bucura întreaga familie.

image

Servită caldă, la cină, sau rece, la un picnic, tarta aceasta este într-adevăr o rețetă versatilă. Îţi arătăm cum s-o prepari pas cu pas de la zero! Pentru un plus de savoare, pregăteşte blatul în propria bucătărie. Dacă, totuşi, nu ai timp să faci şi blatul, poţi încerca un aluat foitaj din comerţ la care să adaugi umplutura de ciuperci şi pui. Partea bună a acestei reţete este că îţi permite să foloseşti pieptul de pui rămas de la alte preparate.

Ciupercile sunt unul dintre ingredientele perfecte pentru tarte şi plăcinte. Ideal ar fi să foloseşti un amestec de ciuperci. Varietatea de arome și texturi va fi apreciată de cei dragi. Ai putea adăuga puţin tarhon care se potrivesc perfect cu carnea de pui. Chiar dacă nu ești un fan al aromelor de anason, află că este şi acesta un condment care s-ar potrivit la această tartă. Cimbrul sau rozmarinul merg la fel de bine.

Nu uita să laşi umplutura să se răcească bine înainte de a o transfera peste blat, pentru coacere, altfel blatul se va înmuia foarte mult. La final, lasă tarta să se odihnească timp de 20 de minute înainte de servire. Acest mic truc ajută interiorul plăcintei să se lege mai bine, astfel încât să nu curgă în timpul porţionării.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru blat:

250 g făină

125 g unt

1 ou

20 ml apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g piept de pui

300 g ciuperci

150 g cașcaval

300 g smântână

3 ouă

1 ceapă

sare

piper

40 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci

Mod de preparare

image

Pasul 1

Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe, oul, sarea și frămânți până când aluatul capătă o consistență nisipoasă. Torni apa și frămânți din nou până când aluatul nu se mai prinde de degete. Îi dai o formă rotundă, îl înfășori în folie și-l dai la frigider o jumătate de oră.

image

Pasul 2

Tai cubulețe pieptul de pui, ciupercile și toci ceapa.

Vezi și: Reţetă rapidă, pentru cină. Pui cu ciuperci și smântână

Încingi uleiul și călești ceapa până când devine sticloasă, apoi adaugi pieptul de pui, ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea. Dai deoparte și lași la răcorit.

image

Pasul 3

Scoți aluatul, îl întinzi într-o foaie subțire și-l așezi într-o formă rotundă. Îl înțepi din loc în loc cu furculița. Pui umplutura peste blat și o nivelezi.

image

Pasul 4

Amesteci smântâna cu ouăle și jumătate din cantitatea de cașcaval ras. Torni smântâna peste tartă și razi deasupra restul de cașcaval. Dai tarta la cuptor, la 180 °C, o oră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg
clickpentrufemei ro  Modele de sandale de damă care merită să le ai în garderobă imag principala jpg
Inghetata de afine si esenta de lavanda  Sursa foto shutterstock 1740357302 jpg
hands patient suffering from psoriasis jpg
Sharoma de vita  Sursa foto shutterstock 2250636245 jpg