Reţetă în paşi. Tartă cu pui și ciuperci

Savoarea delicioasă a acestei tarte simple se reduce la ciupercile untoase, cu smântână şi ceapă. Adaugă şi piept de pui, eventual ce a rămas de la prepararea altor mese, caşcaval şi vei bucura întreaga familie.

image

Servită caldă, la cină, sau rece, la un picnic, tarta aceasta este într-adevăr o rețetă versatilă. Îţi arătăm cum s-o prepari pas cu pas de la zero! Pentru un plus de savoare, pregăteşte blatul în propria bucătărie. Dacă, totuşi, nu ai timp să faci şi blatul, poţi încerca un aluat foitaj din comerţ la care să adaugi umplutura de ciuperci şi pui. Partea bună a acestei reţete este că îţi permite să foloseşti pieptul de pui rămas de la alte preparate.

Ciupercile sunt unul dintre ingredientele perfecte pentru tarte şi plăcinte. Ideal ar fi să foloseşti un amestec de ciuperci. Varietatea de arome și texturi va fi apreciată de cei dragi. Ai putea adăuga puţin tarhon care se potrivesc perfect cu carnea de pui. Chiar dacă nu ești un fan al aromelor de anason, află că este şi acesta un condment care s-ar potrivit la această tartă. Cimbrul sau rozmarinul merg la fel de bine.

Nu uita să laşi umplutura să se răcească bine înainte de a o transfera peste blat, pentru coacere, altfel blatul se va înmuia foarte mult. La final, lasă tarta să se odihnească timp de 20 de minute înainte de servire. Acest mic truc ajută interiorul plăcintei să se lege mai bine, astfel încât să nu curgă în timpul porţionării.

Ingrediente pentru şase porţii

Pentru blat:

250 g făină

125 g unt

1 ou

20 ml apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g piept de pui

300 g ciuperci

150 g cașcaval

300 g smântână

3 ouă

1 ceapă

sare

piper

40 ml ulei

Te-ar mai putea interesa: Idee pentru micul-dejun: pate de casă cu ciuperci

Mod de preparare

image

Pasul 1

Amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe, oul, sarea și frămânți până când aluatul capătă o consistență nisipoasă. Torni apa și frămânți din nou până când aluatul nu se mai prinde de degete. Îi dai o formă rotundă, îl înfășori în folie și-l dai la frigider o jumătate de oră.

image

Pasul 2

Tai cubulețe pieptul de pui, ciupercile și toci ceapa.

Vezi și: Reţetă rapidă, pentru cină. Pui cu ciuperci și smântână

Încingi uleiul și călești ceapa până când devine sticloasă, apoi adaugi pieptul de pui, ciupercile, condimentezi cu sare și piper, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până se pătrunde carnea. Dai deoparte și lași la răcorit.

image

Pasul 3

Scoți aluatul, îl întinzi într-o foaie subțire și-l așezi într-o formă rotundă. Îl înțepi din loc în loc cu furculița. Pui umplutura peste blat și o nivelezi.

image

Pasul 4

Amesteci smântâna cu ouăle și jumătate din cantitatea de cașcaval ras. Torni smântâna peste tartă și razi deasupra restul de cașcaval. Dai tarta la cuptor, la 180 °C, o oră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg