Prăjitura Albă-ca-zăpada, dulcele specific Crăciunului

simeon stalpnicul png

Alba ca zăpada - prăjitura cea mai iubită şi specifică Crăciunului, este dulcele care nu trebuie să lipseasă de pe masă în perioada Sărbătorilor. Aroma de vanilie şi lămâie o face să fie irezistibilă şi, cu siguranţă, îţi aminteşte de copilărie de fiecare dată când o mănânci.

IngredientePentru foi:

-2 ouă

-10 linguri

-10 linguri lapte

-10 linguri ulei

-500 gr făină

-1 lingură rasă bicarbonat de sodiu

-un praf de sare

Vezi şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun

Pentru cremă:

-1 litru lapte

-8 linguri făină

-sucul de la jumătate de lămâie

-6 linguri zahăr

-200 gr unt

-coaja de la o lămâie

-1 esenţă vanilie

Mod de preparare:

Foile:Se pun într-un vas ouăle,sarea,uleiul,laptele,zahărul şi se bat cu mixerul până când zahărul se topeşte. Adaugi făina şi bicarbonatul de sodiu stins cu zeamă de lămâie şi frămânţi bine aluatul. Îl laşi deoparte timp de 10 minute,pentru ca foile să iasă pufoase.

Citeşte şi:Reţeta zilei:Prăjitură din foi umplute cu frişcă şi nucă

Apoi împarţi aluatul în patru părţi egale. Iei prima parte şi întinzi foaia cât mai subţire. O aşezi pe dosul tăvii,pe care înainte o ungi cu ulei şi tapetezi cu făină. Înţepi foile cu o furculiţă din loc în loc. O dai la cuptor,la 180 de grade,şi nu o laşi mai mult de 5 minute. La fel se procedează şi cu celelalte foi.

Se pune într-o oală făina,zahărul,coaja de lămâie şi se amestecă cu telul. Apoi se adaugă puţin câte puţin lapte până se formează o cremă. În tot acest timp trebuie amestecat pentru a nu se forma cocoloaşe. La final se adaugă esenţa de

. Pui oala pe aragaz,la foc mic şi amesteci continuu până ce crema se îngroaşă. La final de tot se adaugă zeama de lămâie. Crema se dă la răcit. Când ajunge la temperatura camerei adaugi untul şi mesteci cu mixerul.  

Vezi şi:Reţeta zilei:Prăjitura „O noapte la Veneţia”

Asamblarea prăjiturii:Pui în tavă prima foaie,peste care începi să aşezi crema. Faci la fel şi cu celelalte foi. Presară un strat de zahăr vanilat sau nucă de cocos pe deasupra. Prăjitura se lasă la frigider peste noapte pentru a se înmuia foarte bine foile. Asta este tot.

Credit foto:www.prajituri-traditionale.ro



Recente

Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg