Prăjitură cu brânză şi cireşe
Pentru după-amiezele de duminică, îţi propunem o reţetă de prăjitură cu cireşe cu blat de biscuiţi. Cere ajutorul celor dragi pentru a face mai distractivă prepararea şi nu uita ingredientul principal: multă dragoste!
Pentru blat
200 g biscuiţi simpli
150 g unt
2-3 linguri lapte
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
150 g zahăr
200 g frişcă
250 g cireşe din compot
Pentru al doilea blat
125 g brânză de capră
70 g zahăr
2 ouă
90 g făină de migdale
zahăr pudră,pentru decor
Preparare
Mărunţeşti biscuiţii şi-i amesteci cu unt şi lapte,compoziţia o întinzi într-o tavă tapetată. Dai totul la rece 30 de minute. Între timp,pregăteşti umplutura. Amesteci bine brânza de vaci cu zahărul,adaugi frişca bătută,apoi cireşele feliate,pe care le încorporezi cu grijă.
Separat,pentru aluatul de deasupra,mixezi brânza de capră cu zahărul,apoi încorporezi ouăle,treptat,şi făina de migdale. Peste blatul de biscuiţi întinzi în strat uniform umplutura cu cireşe. O acoperi cu al doilea blat şi dai totul la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute,până se rumeneşte şi trece testul scobitorii. Serveşti prăjitura cu zahăr pudră.