Prăjitură cu cireşe

Cireşele sunt fructele pe placul tuturor. Această reţetă de prăjitură cu cireşe nu face nici ea excepţie!
Dificultate: medie / Preparare: 1 h / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
200 g cireşe
140 g zahăr
200 g făină
180 g unt
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
5 g praf de copt
1 praf de sare
nuci mărunţite, după gust
Mod de preparare
Speli cireşele, le cureţi de codiţe şi sâmburi.
Într-un bol adânc mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi mixezi bine după fiecare. La final, pui făina cernută, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt. Amesteci toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată. Deasupra aşezi cireşele şi coci tarta 30-35 de minute, la 180 ° C. După ce s-a răcit puţin, o ornezi cu nuci mărunţite.