Prăjitură cu cremă caramel

1 81275 original jpg jpeg

Prăjitura cu caramel e desertul ideal atunci când ai poftă de ceva dulce. Cele două ore petrecute în bucătărie vor merita, îţi promitem!

Dificultate mare / Preparare: 2 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de 

Pentru blat

12 ouă

240 g zahăr

300 g făină

Pentru cremă 

3 ouă

180 g zahăr

80 g făină

60 g unt

500 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

3 banane, tăiate rondele

Pentru decor 

zahăr pudră

½ tabletă ciocolată neagră

Mode de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Mixezi gălbenuşul, apoi adaugi spuma de albuş, făina şi continui să mixezi. Transferi compoziţia într-o tavă de cozonac, tapetată pe care o dai la cuptor până când blatul s-a rumenit frumos. După ce s-a răcit, îl tai în 3 felii.

Crema o prepari astfel: baţi albuşurile spumă şi adaugi zahărul. Continui să baţi până se întăreşte şi dai spuma la frigider. Freci gălbenuşurile cu făina şi 50 ml de lapte. După ce s-a omogenizat, încorporezi încă 200 ml de lapte. Separat, caramelizezi 80 g de zahăr, dai deoparte şi laşi să se răcească puţin. Adaugi laptele rămas, fierbinte şi untul moale, apoi aşezi vasul pe focul mic până când caramelul se topeşte. Adaugi treptat făina dizolvată în puţin lapte din vas. Amesteci cu telul când se îngroaşă. După 2-3 clocote, iei de pe foc şi pui imediat spuma de albuş. Omogenizezi crema şi o aşezi între feliile de pandişpan cât este caldă, împreună cu rondelele de banane. Decorezi cu zahăr pudră şi cu ciocolata topită pe baie de aburi.