Prăjitură cu cremă de brânză şi mure
Pentru o tavă, pentru blat, ai nevoie de: 3 ouă,125 g zahăr, 200 g făină, 1 plic zahăr vanilat, 50 ml ulei, 75 g cacao, ¼ linguriţă praf de copt. Pentru cremă, ai nevoie de 300 g brânză proaspătă, 50 g zahăr pudră, 150 ml frişcă lichidă, 200 g mure, iar pentru decor de zahăr pudră.
Pasul 1
Baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă,după care pui,unul câte unul,gălbenuşurile. Adaugi zahărul vanilat,uleiul în fir subţire şi omogenizezi. Torni făina împreună cu praful de copt în ploaie şi amesteci uşor,iar la sfârşit încorporezi cacaua. Pui compoziţia într-o tavă rotundă,tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptor,până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.
Pasul 2
Baţi frişca până se întăreşte,adaugi brânza bine scursă şi zahărul pudră. Amesteci toate ingredientele până capătă o consistenţă cremoasă,iar zahărul se topeşte.
Pasul 3
Speli murele şi le laşi la scurs. Îndepărtezi hârtia de copt şi tai partea superioară a blatului,încât să rămână o suprafaţă plată,cam de 2 cm înălţime. Partea tăiată o sfărâmiţezi şi o dai deoparte. Întinzi pe blat jumătate din umplutura de brânză,pui un strat de mure şi deasupra restul de brânză.
Pasul 4
Presari peste crema de brânză firimiturile de blat,apoi pudrezi cu zahăr. Murele rămase le aşezi deasupra prăjiturii.
sursa foto:Profimedia