Prăjitură cu piure de dovleac, o reţetă delicioasă cu foarte puţin ingrediente

1 prajitura cu piure de dovleac jpg jpeg

Ce ai spune de un dulce pe care să îl faci rapid şi de care să te bucuri într-o zi de toamnă târzie? Răsfaţă-ţi papilele gustative cu prăjitura cu piure de dovleac, desertul perfect pentru tine şi familia ta în această perioadă a anului. Dacă iubeşti plăcinta cu dovleac, această reţetă inedită te va cuceri de la prima înghiţitură!

Ingrediente Prăjitură cu piure de dovleac

  • ouă – 4 buc
  • zahăr – 300 g
  • piure de dovleac – 500 g
  • ulei – 200 ml
  • apă – 100 ml
  • făină – 550 g
  • praf de copt – un plic
  • scorţişoară – 1 linguriţă cu vârf
  • nucşoară – ½ linguriţă
  • ghimbir – ½ linguriţă
  • un praf de sare

Mod de preparare Prăjitură cu piure de dovleac

Separă ouăle şi mixează albuşurile spumă cu zahărul, până obţii o bezea tare. Amestecă gălbenuşurile cu piureul de dovleac, apoi adaugă uleiul în fir subţire şi mixează până obţii o compoziţie cremoasă.

Adaugă apoi apă, tot în fir subţire. Amestecă făină cu un praf de sare, scorţişoară, nucşoară, ghimbirul şi praful de copt şi încorporează uşor în crema de dovleac. Pune apoi bezeaua, puţîn câte puţin, şi amestecă cu o spatulă, de jos în sus, până se omogenizează bine.

Tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Coace prăjitură la 180 de grade, pentru 30-40 de minute şi fă testul cu scobitoarea. Lasă prăjitură la răcit şi pudreaz-o apoi cu zahăr. Reţeta a fost oferită de bucataras.ro

Poftă bună!