Praz la cuptor, o reţetă care merită încercată
Descoperă un mod inedit de preparare a prazului, cu nucşoară şi usturoi!
Ai nevoie de
1 kg praz 1 căţel de usturoi, descojit50 g unt120 g caşcaval1-2 linguri pesmetsare pipernucşoară măcinată
Preparare
Cureţi şi speli bine prazul. Îndepărtezi primele două foi şi păstrezi doar partea albă şi zona verde cea mai fragedă. Îl tai în bucăţi lungi de 5 cm. Îl fierbi în apă clocotită cu sare, 15 minute, cât să fie încă tare. Îl scurgi bine şi storci cu grijă fiecare bucată, ca să elimini cât mai multă apă. Ungi o tavă cu usturoiul tăiat în două, apoi o cu o parte din cantitatea de unt şi presari puţin pesmet.
Aşezi bucăţile de praz unele peste altele, în mai multe straturi. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Razi caşcavalul şi presari restul de pesmet, apoi pui din loc în loc bucăţi din untul rămas. Dai tava 10 minute la cuptorul încins, în prealabil, la 200 °C. Serveşti imediat, alături de carne de porc sau de vită, dacă doreşti.