Pudding cu ciocolată

1 53486 original jpg jpeg

Ingrediente: Pentru crema de ciocolată:250 g ciocolată amăruie,100 ml lapte,4 ouă,50 g unt,2 linguri coniac,2 linguri zahăr,1 praf de sare.

Pentru puddingul de vanilie:3 ouă,150 g zahăr,1 esenţă de vanilie,2 linguri făină,500 ml lapte,10 g unt,1 linguriţă cacao

Pentru garnitură:150 g frişcă,frunze de mentăCum se prepară

1 Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se fierbe împreună cu un praf de ­sare,laptele şi untul,amestecând mereu până se obţine o compoziţie omogenă. Se adaugă gălbenuşurile şi coniacul,apoi se ia compoziţia de pe foc. Când ­este rece,se adaugă albuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă bine.

2 Se freacă gălbenuşurile cu zahărul,esenţa de vanilie şi făina. Se diluează cu jumătate din cantitatea de lapte rece,apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi se lasă să fiarbă,la foc mic,până se îngroaşă. După ce se răceşte compoziţia,se freacă cu untul şi se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Un sfert din ea se amestecă cu cacaua.  

3 Se împarte puddingul cu cacao în şase cupe de servit,se pune cel de vanilie şi se adaugă deasupra crema de ciocolată. Se lasă la rece circa 1-2 ore. Se servesc garnisite cu frişcă şi cu câte o frunză de mentă.