Pui cu sos de iaurt şi orez
Iaurtul şi orezul se numără printre alimentele care uşurează tranzitul intestinal şi previn apariţia senzaţiei de preaplin. Încearcă şi tu această reţetă simplă.
Ai nevoie de
1 piept de pui dezosat
3-4 căţei usturoi
2 linguri bulion
500 g iaurt,la temperatura camerei
200 ml apă
1 lingură ulei
1 ceapă verde
1 ardei iute,opţional
sare
piper
150 g orez cu bobul lung
pătrunjel
Preparare
Speli pieptul de pui,îl ştergi,îl dai cu sare şi piper şi-l ţii la frigider câteva ore,apoi îl scoţi şi-l laşi să ajungă la temperatura camerei. Îl tai cubuleţe şi-l aşezi într-o tavă în care ai pus uleiul. Torni apa şi-l dai la cuptor,acoperit cu o foaie de copt,până se înmoaie carnea. Dai deoparte folia şi torni,în fir subţire,iaurtul amestecat cu bulionul şi cu usturoiul. Îl ţii până când scade sosul.
Fierbi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Serveşti friptura de pui cu ardei iute tocat,ceapa verde şi pătrunjel tăiat fin.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Reţetă inedită:Prăjitură bicoloră cu cartofi