Reţetă delicioasă: Cheesecake cu gem de afine

Ai musafiri la cină şi nu ştii ce desert să faci? Această reţetă de cheesecake cu iaurt şi gem de afine este uşor de preparat. Pe lângă faptul că este prăjitura cu puţine calorii, este sănătoasă şi va satisface pofta de dulce.
Ai nevoie de:Pentru blat:
-200 grame de biscuiţi graham
-80 grame de
Pentru cremă:
-500 grame iaurt grecesc simplu
-1 cană de zahăr (200 gr)
-200 ml frişcă
-3 pachete de gelatină
Pentru glazură:
-350 grame de gem de afine
-1 ½ pachete de gelatină
Vezi şi:Reţetă delicioasă:Cheesecake cu mousse de ciocolată
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ungi tava rotundă cu unt şi să pui hârtie de copt.
Pisează biscuiţii de graham. Într-o oală pui untul la topit. Amesteci cele două ingrediente. Amestecul obţinut în pui în tavă şi apeşi cu mâna să fie uniform. O dai în frigider până se întăreşte.
Pune pachetele de gelatină într-un vas cu apă rece.
Într-o altă oală,adaugi iaurtul,
şi frişca şi amesteci bine. Pui oala pe aragaz la foc şi o laşi să se încălzească. Când s-a încălzit amestecul adaugi gelatina şi amesteci timp de aproximativ 10 minute,până când devine omogen. Torni această cremă peste blatul din biscuiţi de graham şi o laşi să se răcească.
Citeşte şi:Reţeta zilei:Caramele ca-n copilărie
Pune cantitatea de gem necesar într-o oală. O pui pe aragaz la foc mic. Adaugi în gemul de afine gelatina şi o iei pe de foc. Toarnă glazura peste crema de iaurt şi las-o la frigider pentru două ore.
Asta e tot!
Poftă bună.