Reţetă delicioasă: Cheesecake cu mousse de ciocolată

1 73107 original jpg jpeg

Ai poftă de ceva dulce şi nu ştii ce să prepari pentru tine şi cei dragi? Încearcă reţeta de cheesecake cu mousse de ciocolată. Este absolut delicios şi pe placul tuturor.

Ai nevoie de:Pentru blat:

-1 ½ ceaşcă de ciocolată dată prin răzătoare

-1 linguri de

-1/3  ceaşcă de unt topit

Pentru crema de brânză:

-2 pachete de cremă de brânză,la temperatura camerei

-½ cană de zahăr

-1 linguriţă suc de lămâie

-1 esenţă vanilie

-2 ouă

-¾ mici chips-uri de ciocolată

Citeşte şi:Reţetă delicioasă:Cheesecake cu Snickers

Pentru mousse-ul de ciocolată:

-1 cană de fulgi de ciocolată

-¼ ceaşcă de unt

-3 gălbenuşuri

-¼ cană zahăr

-2 linguri de cafea rece

-1 esenţă vanilie

-½ ceaşcă de smântână lichidă (frişcă)

Mod de preparare:

Într-un bol,combină

rasă,zahărul şi untul. Pregăteşte o tavă rotundă detaşabilă,în care torni amestecul obţinut. Se dă la cuptor timp de 8 minute.

Între timp,amestecă în alt bol crema de brânză şi zahărul. Adaugă sucul de lămâie,esenţa de vanilia şi ouăle. Amestecă bine până ingredientele sunt combinate şi la final adaugi chips-urile de ciocolată. Amesteci din nou cu o lingură şi torni amestecul peste blat scos din cuptor. Îl dai la copt pentru 40 de minute. Înainte de a adăuga crema,trebuie să fie răcit complet.

Citeşte şi:Prăjitura Snickers

Pentru stratul de mousse,topeşte fulgii de ciocolata şi untul într-o tigaie medie. Într-un bol separat,amesteci gălbenuşurile cu zahărul,cafeaua,vanilia şi smântâna lichidă. Adaugi câteva linguri de ciocolată în amestecul de ou. Când se răceşte adaugi compoziţia de ou în sosul de ciocolată şi amesteci în timp ce ţii tigaia pe aragaz la foc mic.

Le laşi să se răcească,aproximativ 2-3 minute. Adaugi crema obţinută peste prăjitura cu brânză şi o bagi la frigider până se întăreşte pe deasupra.

Credit foto:www.fridaycakenight.com