Reţeta gustoasă: Pui asiatic

1 72839 original jpg jpeg

Pentru prepararea puiului asiatic ai nevoie de aproximativ o oră, vei obţine 3 porţii, iar aroma plăcută de ghimbir şi usturoi sigur te vor convinge să mai găteşti reţeta şi cu alte ocazii.

Ai nevoie de

1 piept de pui

1 ardei gras verde

1 ardei gras roşu

50 g alune,opţional

sos de soia,după gust

3-4 căţei de usturoi

ghimbir după gust

3-4 linguri ulei

sare

piper

1 ceapă

100 g orez

Preparare

Tai pieptul de pui bucăţi,iar ardeii fâşii. Zdrobeşti căţeii de usturoi şi razi ghimbirul. Încingi uleiul şi căleşti usturoiul şi ghimbirul. Adaugi carnea şi amesteci constant până când se pătrunde,ardeii,alunele şi laşi până când încep să se înmoaie. Torni sos de soia,după gust,condimentezi dacă vrei cu sare şi piper şi mai ţii pe foc câteva minute.

Separat,toci ceapa,o fierbi,adaugi orezul,sare şi de trei ori mai multă apă decât orez. Laşi să fiarbă până se înmoaie orezul. Serveşti cu garnitură de orez.