Reţetă simplă: Ciorbă de cartofi

1 73659 original jpg jpeg

Supele şi ciorbele sunt recomandate pentru hidratarea organismului şi sunt ideale în timpul regimurilor de slăbit, deoarece au un indice glicemic redus. În plus, nu ar trebui să lipsească din dieta celor care au crize biliare. Încearcă şi tu această reţetă de ciorbă de cartofi şi te vei convinge rapid de beneficiile ei.

Ai nevoie de

1 ceapă

1 morcov

1 păstârnac

 ½ ţelină

200 g fasole verde

1 ceapă verde

3-4 cartofi

3-4 linguri ulei

1 lingură pastă de tomate

200 ml suc de roşii

500 ml borş

pătrunjel

Preparare

Toci ceapa,tai morcovul şi păstârnacul feliuţe şi ţelina cubuleţe. Torni apă şi le laşi să fiarbă 10 minute. Adaugi cartofii curăţaţi,tăiaţi cubuleţe şi ţii să dea câteva clocote. Pui ceapa verde tocată,uleiul,pasta şi sucul de roşii,fasolea verde şi borşul încălzit în prealabil.

Acoperi şi laşi să fiarbă până când se înmoaie legumele. Înainte să stingi focul,presari pătrunjel tocat.

Foto:Profimedia