Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

1 friptura de vita jpg jpeg

Bucătarul Jamie Oliver încă reuşeşte să ne surprindă cu reţetele sale delicioase! Unul dintre cele mai populare preparate ale sale, de pe reţelele sociale, este friptura de vită suculentă, fragedă, aromată şi gătită atât cât trebuie. Iată care este reţeta sa şi care sunt secretele celui mai cunoscut bucătar pentru o friptură „ca la carte‟!

Friptura de vită pe cât de savuroasă poate fi, pe atât de pretenţioasă este! Dacă ai încercat să prepari această carne, ştii deja că dacă nu o găteşti cât trebuie, ea nu va avea gustul dorit, iar dacă o vei prepara în exces, carnea se va usca. De la tăierea cărnii, la marinarea sa şi la alegerea temperaturii de gătit, există multe trucuri care fac diferenţa între o friptură aromată şi una obişnuită.

Acum nu mai ai nicio scuză să nu reuşeşti! Celebrul bucătar Jamie Oliver, în vârstă de 46 de ani, ne oferă cele mai bune sfaturi pentru gătirea cărnii „perfecte‟ şi, totodată, dezvăluie care este ingredientul secret pe care îl foloseşte în sosul fripturii de vită, cel care îi creşte savoarea. Eşti pregătită?

Pasul 1: Cum alegi tipul de carne

Potrivit bucătarului, cea mai bună bucată de carne de vită pentru friptură este vrăbioara. Aceasta se procură din zona spatelui şi, de aceea, este o carne mai slabă, ce poate fi preparată, cu uşurinţă, la cuptor şi la grătar. De asemenea, muşchiul de vită este o altă opţiune bună pentru friptură, deoarece este fraged şi se găteşte rapid. Totodată şi coastele pot fi folosite. 

Pasul 2: Aşa o condimentezi!

Jamie Oliver îţi recomandă să scoţi carnea de vită din frigider, cu cel puţin o oră înainte să o găteşti. „În acest mod, ea va fi şi mai fragedă‟, spune bucătarul, potrivit Mirror.

Stropeşte-o cu ulei de măsline şi condimenteaz-o generos cu sare şi piper. „Asigură-te că vita este acoperită complet cu sare. Acest lucru este important, deoarece sarea face vita să fie şi mai suculentă‟, punctează bucătarul.

Pasul 3: Cum o prepari?

După ce ai condimentat carnea, Jamie Oliver îţi recomandă să pui puţin ulei de măsline într-o tigaie, apoi să o pui pe foc şi să o prăjeşti, pentru a-i da culoare. Dacă foloseşti coaste, nu este nevoie să mai foloseşti ulei, deoarece ele sunt grase - pur şi simplu, pune-le în tigaie cu partea grasă în jos!

În timp ce vita se rumeneşte, spală şi pune la fiert legume, precum: ţelină, ceapă, morcov şi o căpăţână întreagă de usturoi, legume cu ajutorul cărora vei face un sos delicios. După ce s-a rumenit carnea, las-o la foc mic, fie în tigaie, fie la cuptor, timp de o oră şi jumătate, la 180° C.  

În tot acest timp, pune într-o tavă, puţin ulei de măsline, legumele pasate, o lingură de făină, 

 pe care Jamie îl adoră, şi amestecă bine. La final, poţi adăuga în sos, puţin bulion. După ce sosul fierbe o jumătate de oră, pune-l peste carne. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg