Reţeta specială a lui Jamie Oliver pentru cea mai suculentă şi aromată friptură de vită

1 friptura de vita jpg jpeg

Bucătarul Jamie Oliver încă reuşeşte să ne surprindă cu reţetele sale delicioase! Unul dintre cele mai populare preparate ale sale, de pe reţelele sociale, este friptura de vită suculentă, fragedă, aromată şi gătită atât cât trebuie. Iată care este reţeta sa şi care sunt secretele celui mai cunoscut bucătar pentru o friptură „ca la carte‟!

Friptura de vită pe cât de savuroasă poate fi, pe atât de pretenţioasă este! Dacă ai încercat să prepari această carne, ştii deja că dacă nu o găteşti cât trebuie, ea nu va avea gustul dorit, iar dacă o vei prepara în exces, carnea se va usca. De la tăierea cărnii, la marinarea sa şi la alegerea temperaturii de gătit, există multe trucuri care fac diferenţa între o friptură aromată şi una obişnuită.

Acum nu mai ai nicio scuză să nu reuşeşti! Celebrul bucătar Jamie Oliver, în vârstă de 46 de ani, ne oferă cele mai bune sfaturi pentru gătirea cărnii „perfecte‟ şi, totodată, dezvăluie care este ingredientul secret pe care îl foloseşte în sosul fripturii de vită, cel care îi creşte savoarea. Eşti pregătită?

Pasul 1: Cum alegi tipul de carne

Potrivit bucătarului, cea mai bună bucată de carne de vită pentru friptură este vrăbioara. Aceasta se procură din zona spatelui şi, de aceea, este o carne mai slabă, ce poate fi preparată, cu uşurinţă, la cuptor şi la grătar. De asemenea, muşchiul de vită este o altă opţiune bună pentru friptură, deoarece este fraged şi se găteşte rapid. Totodată şi coastele pot fi folosite. 

Pasul 2: Aşa o condimentezi!

Jamie Oliver îţi recomandă să scoţi carnea de vită din frigider, cu cel puţin o oră înainte să o găteşti. „În acest mod, ea va fi şi mai fragedă‟, spune bucătarul, potrivit Mirror.

Stropeşte-o cu ulei de măsline şi condimenteaz-o generos cu sare şi piper. „Asigură-te că vita este acoperită complet cu sare. Acest lucru este important, deoarece sarea face vita să fie şi mai suculentă‟, punctează bucătarul.

Pasul 3: Cum o prepari?

După ce ai condimentat carnea, Jamie Oliver îţi recomandă să pui puţin ulei de măsline într-o tigaie, apoi să o pui pe foc şi să o prăjeşti, pentru a-i da culoare. Dacă foloseşti coaste, nu este nevoie să mai foloseşti ulei, deoarece ele sunt grase - pur şi simplu, pune-le în tigaie cu partea grasă în jos!

În timp ce vita se rumeneşte, spală şi pune la fiert legume, precum: ţelină, ceapă, morcov şi o căpăţână întreagă de usturoi, legume cu ajutorul cărora vei face un sos delicios. După ce s-a rumenit carnea, las-o la foc mic, fie în tigaie, fie la cuptor, timp de o oră şi jumătate, la 180° C.  

În tot acest timp, pune într-o tavă, puţin ulei de măsline, legumele pasate, o lingură de făină, 

 pe care Jamie îl adoră, şi amestecă bine. La final, poţi adăuga în sos, puţin bulion. După ce sosul fierbe o jumătate de oră, pune-l peste carne. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg