Reţeta zilei: Caramele ca-n copilărie

1 73113 original jpg jpeg

Îţi aduci aminte de caramelele pe care le mânca-i în copilărie? Este desertul care ne aminteşte de fiecare dată de perioada în care eram alături de părinţi şi fraţi, dar şi de cele mai frumoase momente, care nu pot fi uitate niciodată.

Chiar dacă par greu de preparat,nu este aşa. Ai nevoie de trei ingrediente. Această reţetă este pe bază de sirop de arţar,dar poţi folosi şi zahăr,pe care-l faci sirop,

Ai nevoie de:

-540 ml sirop de arţar pur-240 ml de smântână lichidă-3 linguri de unt

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti o tavă. Unge-o cu unt,apoi pune pe fund hârtie de copt şi pune-o în cuptor la încălzit.

Într-o oală înaltă pui siropul de arţar la fiert la foc mediu:se fierbe timp de cinci minute. Stai mereu lângă oală şi amesteci cu o lingură de lemn. Acesta se umflă foarte repede după ce începe să fiarbă.

După cele cinci minute,toarnă peste sirop smântâna lichidă,amestecând în tot acest timp şi îl mai laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Temperatura compoziţiei trebuie să ajungă la 236 ° F. Nu uita că trebuie să amesteci mereu cu lingura în el.

De îndată ce amestecul ajunge la această temperatură,scoţi tava din cuptor. Adaugi untul în amestecul din oală,dar nu amesteci. Îl laşi să se răcească timp de 8 minute.

Îl baţi cu mixerul electric la viteza medie timp de aproximativ 5 minute,până când amestecul din oală devine mai gros,mai dens,îşi pierde luciul şi începe să dea semne de cristalizare.

Toarnă-l imediat în tava încălzită,apoi o bagi la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Scoate hârtia de copt cu caramelul din tavă şi taie-l în 36 de pătrate cu un cuţit cu lamă lată.

Aşază-le frumos pe o farfurie şi pune-o într-un loc răcoros şi uscat. Poate fi şi un vas etanş.

Credit foto:eviltwin.kitchen