Reţeta zilei - Gogoşele cu cremă
Uimeşte-i pe cei dragi cu un desert delicios şi aspectuos!
Ai nevoie de:
Pentru aluat
4 ouă
100 ml ulei
100 ml apă
200 g făină
2 linguriţe zahăr
Pentru cremă
500 ml lapte
200 g zahăr
3 linguri făină
2 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură
300 g ciocolată
5 linguri lapte
50 g fistic,opţional
Preparare:
Pui apa,uleiul şi zahărul pe foc şi când încep să clocotească adaugi făina,amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Când se dezlipeşte de margini dai aluatul deoparte şi încorporezi ouăle,unul câte unul,amestecând continuu. Pui compoziţia în poş şi formezi gogoşele direct în tava de copt tapetată,lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc. După ce s-au răcit,le crestezi la mijloc,pe laterală.
Fierbi 400 ml de lapte. Restul îl amesteci cu făina,esenţa de vanilie şi ouăle bătute. Când laptele începe să clocotească îl dai deoparte şi-l adaugi pe cel rece. Aşezi din nou vasul pe foc,amestecând continuu până când se îngroaşă crema. O laşi la răcit,o pui în poş şi umpli cu ea gogoşelele.
Topeşti ciocolata,o amesteci cu laptele şi o torni peste gogoşele. Dacă vrei,poţi presăra deasupra fistic mărunţit.
Sursă foto:Profimedia