Reţeta zilei: Melcişori cu prune

1 71072 original jpg jpeg

Zemoasele prune pot fi adăugate aproape în orice desert cu fructe. Astăzi îţi propunem reţeta de melcişori cu prune.

De ce ai nevoie pentru melcişori cu prune

Pentru aluat

7 g drojdie uscată

60 ml apă

240 ml lapte cald

60 g unt

50 g zahăr

1 praf sare

1 ou bătut

600-700 g făină

Pentru umplutură

150 g seminţe de mac

30 ml lapte

170 g zahăr

2-3 linguri unt

1 linguriţă scorţişoară

esenţă de rom,după gust

200 g magiun de prune

10-12 prune,fără sâmburi,feliate

Pentru uns

1 ou

unt topit

zahăr pudră,opţional

Cum se prepară melcişori cu prune

Preîncălzeşti cuptorul. Într-un vas încăpător,dizolvi drojdia uscată în apa călduţă. Adaugi laptele,untul,zahărul,sarea,oul bătut nu prea tare şi făina cernută separat. Frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl laşi să crească la căldură până îşi dublează volumul. Între timp,fierbi seminţele de mac cu laptele,zahărul şi untul,amestecând continuu. Când s-a răcit compoziţia,adaugi scorţişoara,esenţa de rom şi magiunul de prune şi omogenizezi.

Întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară,groasă de 1 centimetru,distribui umplutura,rulezi coca şi o tai în 12 bucăţi. Pui hârtie de copt într-o tavă,aşezi melcişorii cât mai apropiaţi şi îi ungi cu unt topit şi oul bătut. Aşezi în centrul fiecărui melc câteva felii de prune şi mai laşi 15 minute,ca să crească aluatul. Dai tava la cuptorul încălzit,în prealabil,40 de minute. Când s-au răcit,îi pudrezi cu zahăr dacă doreşti.