Reţeta zilei: Pacheţele cu mac
Se aseamănă la modul de preparare cu celebrele poale-n brâu. Aşadar, ce mai astepţi ca să le faci în acest weekend?
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
15 g drojdie
1 ou
50 g zahăr
1 linguriţă sare
130 ml lapte
1 lingură ulei
Pentru umplutură
200 g mac
100 g zahăr
150 ml lapte
1 lingură unt
1 plic zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
Pentru decor
1 ou
2 linguri mac
2 linguri zahăr
Cum se prepară
Ţii toate ingredientele la temperatura camerei. Amesteci zahărul cu drojdia,până se lichefiază,şi adaugi torni călduţ. Într-un vas încăpător,frămânţi făina cu untul,apoi încorporezi uleiul,ou frecat cu sarea şi drojdia cu laptele. Laşi să crească 20-30 de minute.
Pentru umplutură,combini macul spălat cu laptele,untul şi zahărul şi fierbi,amestecând constant,până când se îngroaşă. Dai deoparte,adaugi coaja de lămâie,zahărul vanilat şi laşi la răcorit.
Întinzi aluatul şi-l decupezi. Pui în fiecare bucată câte 1-2 linguri de umplutură şi împătureşti.
Ungi fiecare plăcintă cu ou,presari mac amestecat cu zahăr şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.