Reţeta zilei: Prăjitura „O noapte la Veneţia”

Dacă nu ştii ce prăjituri să faci pentru Crăciun, atunci trebuie să încerci „O noapte la Veneţia”. Este un desert delicios, uşor de preparat, care nu necesită foarte mult timp.
Ingrediente:
-10 ouă-250 gr de zahăr-10 linguri făină-80 gr de nucă de cocos-2 linguriţe praf de copt-10 linguri de lapte-250 gr de unt-100 gr de ciocolată neagră-un praf de sare-1 esenţă rom-1 esenţă vanilie
Citeşte şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun
Mod de preparare: Blatul de cocos:
Separăm 6 albuşuri de gălbenuşuri. Mixăm albuşurile până devin spumă,apoi adăugăm cele 6 linguri de zahăr,puţină sare şi amestecăm până devin bezea. Se adaugă 6 linguri de făină şi cocosul şi amestecăm până devine omogen. După care,întindem compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 5 minute,ca să se întărească blatul.
Blatul de cacao:
Se bat spumă cele 4 albuşuri rămase,apoi adăugăm cele 4 linguri de zahăr,puţină sare şi amestecăm până devin bezea. Adăugăm gălbenuşurile unul câte unul,amestecăm până se încorporează,apoi adăugăm 4 linguri de făină amestecată cu cacao,praful de copt şi esenţa de rom. Amestecăm bine şi turnăm peste blatul de cocos. Pune tava la cuptor şi las-o 15-20 de minute.
Vezi şi:Cea mai delicioasă plăcintă crocantă cu dovleac
Crema de vanilie:
Batem cele 4 gălbenuşuri rămase cu zahărul,adăugăm laptele şi punem compoziţia obţinută într-un vas la bain-marie şi se amestecă continuu până se îngroaşă. La final se adaugă o esenţă de vanilie şi se dă deoparte să se răcească. Se adaugă în crema rece untul lăsat la temperatura camerei şi se amestecă până devine cremos. Întindem crema de vanilie peste blatul rece.
Glazura de ciocolată:
Pune într-un vas,la bain-marie ciocolată ruptă cuburi,untul (50 de gr) şi cele 5 linguri de lapte. Se amestecă continuu până ciocolata se topeşte. Când se răceşte,se toarnă glazura obţinută deasupra prăjiturii.