Ruladă cu dovleac, reţeta unui desert extrem de delicios!

1 84051 original jpg jpeg

Dacă ieri am vorbit despre reţeta de cremă de zahăr ars cu dovleac, în locul tradiţionalei plăcinte, azi vorbim despre alt desert. Este vorba de ruladă cu dovleac, un dulce pe care trebuie să îl încerci în această toamnă.

Ruladă cu dovleac - ingrediente

Pentru foaia de ruladă:

4 ouă

70 g făină

1 lingură plină cu cacao

80 g zahăr

2 linguri ulei

2 linguri apă

Cremă:

200 ml smântână pentru frişcă

4 linguri zahăr pudră

200 g cremă Philadelphia sau branză dulce

esenţă vanilie sau rom

1/2 dovleac de plăcintă

8 linguri zahăr tos

seminţe de dovleac sau fistic pentru ornare

Ruladă cu dovleac - mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180 grade C.

Foaie ruladă: se spumează gălbenuşurile cu jumătate din zahăr. Peste ele se toarnă treptat uleiul şi apa, amestecând continuu. Se adaugă şi făina cernută împreună cu cacaua şi se amestecă uşor. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr.

Se adaugă în 3 reprize peste compoziţia precedentă, amestecând uşor. Totul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 8-10 minute. Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un prosop umed sau presărat cu zahăr. Se desprinde cu grijă hârtia ţi se rulează cu ajutorul prosopului. Se lasă să stea până când facem crema.

Crema: (din dovleacul fiert trebuie să ne rămână cca. 350 g )

După ce e fiert la aburi sau copt, se face piure (cât este fierbinte) şi se amestecă cu zaharul tos şi brânza dulce. Se bate frişca împreună cu lingurile de zahăr pudră şi se adaugă compoziţiei de dovleac. Se amestecă totul foarte bine. Cu jumătate din crema rezultată se umple rulada, iar cu cealaltă jumătate se îmbracă rulada. Se ornează cu sâmburi de fistic sau cu seminţe de dovleac puţin prăjite şi mărunţite.

Sursa