Salam de biscuiţi cu zmeură, ca la mama acasă!
Cum ar fi să adaptezi puţin reţeta clasică a salamului de biscuiţi şi să-i adaugi zmeură proaspătă? Cu siguranţă, o vei adora la micul dejun, lângă o cană cu cafea aburindă sau lângă un pahar cu suc de fructe!
Ingrediente
- 500 g biscuiţi populari
- 3 linguri cacao
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 200 ml lapte
- 150 g zmeură
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
Mod de preparare
Într-un vas, pui untul, laptele, zahărul şi cacaua şi le încălzeşti pe aragaz până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul. După ce s-au omogenizat, dai deoparte şi adaugi biscuiţii rupţi în bucăţi, esenţă de vanilie şi de rom, după gust, şi zmeura bine spălată şi scursă.
Tapetezi 2 forme de chec cu folie alimentară şi pui compoziţia. O nivelezi şi o dai la rece peste noapte. Păstrezi desertul la frigider până în momentul servirii.
FOTO Shutterstock.com