Salată de legume, cea mai bună garnitură iarna

Cine a spus că iarna nu poţi consuma la fel de multe legume precum vara? Făcută din legume proaspete, această salată este garnitura perfectă pentru fripturi şi alte preparate din carne.
Ai nevoie de
1 dovlecel
3-4 cepe roşii
1 kg ardei graşi roşii
1 kg ardei graşi galbeni
1 kg roşii cherry
3-4 ardei iuţi
boabe de muştar
2 linguri sare
500 ml apă
100 ml oţet
rozmarin
Mod de preparare
Cureţi cepele şi le tai bucăţi mari. Feliezi dovlecelul şi ardeii iuţi, tai jumătăţi roşiile şi toci ardeii, după ce le-ai îndepărtat cotoarele şi seminţele. Combini toate legumele, le amesteci cu sarea şi le pui în borcane.
Combini apa cu oţetul, adaugi boabe de muştar şi rozmarin, după gust şi laşi să dea un clocot. Torni apa în borcane, înfiletezi capacele şi aşezi borcanele într-un vas mare. Torni apă cât să le acoperi pe trei sferturi şi le laşi să fiarbă o oră, din momentul în care apa începe să clocotească.
Le pui fierbinţi în pături, iar a doua zi le depozitezi într-un loc răcoros.
Preparare 2 h
Dificultate medie
Sursa foto: www.cutcokitchen.com