Saramură

Ai nevoie de: 1 peşte de 1 kg,1 căpăţână de usturoi, 2 ardei iuţi, 2 ardei capia, 3 roşii, 2 -3 linguri de pătrunjel şi mărar tocate şi sare grunjoasă
Cum se prepară:
Cureţi peştele de aripioare,branhii şi intestine şi îl speli. Dacă are solzi,nu îi cureţi. Îl dai cu puţină sare în interior. Pui pe foc la încins o tavă sau o tablă pe care presari sare grunjoasă. Aşezi peştele întreg. După ce peştele s-a fript pe ambele părţi,cureţi tabla de sare şi pui la copt roşiile şi ardeii capiapână când capătă o culoare maronie. Le cureţi de coajă când sunt gata. Separat,aşezi un vas cu apă pe foc şi când aceasta este călduţă pui ardeiul iute tocat şi usturoiul pisat şi stingi focul.
Citeşte şi:
Alimente recomandate în dietă dacă vrei să slăbeşti
Cureţi peştele fript de piele. Aceasta,cu sarea pe ea,se pune în vasul cu apă caldă,usturoi şi ardei aproximativ 5 minute. Apoi arunci pieliţa. În acelaşi vas,adaugi roşiileşi ardeii copţi. Aşezi peştele într-un vas,iar peste el torni zeama cu legume şi verdeaţa. Serveşti cât e caldă.