Secretul celor mai bune clătite

1 77656 original jpg jpeg

Toată lumea le adoră pentru că sunt un desert delicios, dar pentru a fi gustoase şi la fel de aspectuase ca în poze, poţi folosi câteva trucuri culinare.

Adaugă lapte gras şi bicarbonat de sodiu în compoziţie şi ai grijă să nu exagerezi cu amestecatul ingredientelor. Odată ce aceasta este gata, nu lăsa ca bulele de aer apărute să dispară şi pune clătitele imediat în tigaie, ca să iasă pufoase.

Reţetă pentru clătite perfecte

Ai nevoie de:

- 300 g făină

- 3 linguriţe de zahăr

- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

- 1 praf de sare

- 1 cană lapte

- 4 linguri de ulei topit

- 2 ouă

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un bol, separă gălbenuşul de albuş, bate-le bine, mixează-le cu restul compoziţiei şi amestecă bine. Unge o tigaie cu unt şi toarnă un polonic din compoziţie. Lasă pe foc până capătă o nuanţă aurie, aproximativ 4 minute, pe fiecare parte. La final, adaugă dulceaţa ta preferată.