Supă-cremă de spanac cu perişoare
Săţioasă şi delicioasă, supa-cremă de spanac cu perişoare este o alegere inspirată dacă eşti în pană de idei.
Ai nevoie de:
1 kg spanac
8 cartofi medii
1 morcov tăiat feliuţe
2 linguri unt
500 ml apă caldă
sare
piper
mărar proaspăt,tocat
Pentru perişoare
500 g piept de curcan tocat
2 linguri orez
sare
piper
1 ou
pătrunjel tocat
Cum se prepară
Încingi untul,adaugi pe rând morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Torni apa şi laşi la fiert până când legumele sunt aproape fierte,apoi adaugi spanacul dezgheţat şi scurs şi mai ţii încă 10 minute. Amesteci. Strecori şi mixezi legumele. Mai torni din apa în care au fiert în funcţie de cât de groasă vrei supa şi repui pe foc. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Amesteci carnea de curcan cu orez,ou,sare,piper şi pătrunjel tocat. Formezi perişoarele şi le pui la fiert în supă. Laşi să fiarbă până când se ridică la suprafaţă. La final,presari mărar tocat.
Dificultate medie
90’
6 porţii