Surprinde-i pe cei dragi cu gogoşele umplute cu prune

1 76843 original jpg jpeg

Dacă celor dragi ţie le plac gogoşile cu diverse umpluturi, alege această reţetă pentru a le face o surpriză.

Ai nevoie de

Pentru aluat

340 g făină

34 g zahăr pudră

34 g unt

2 galbenuşuri

5 g drojdie

1 praf sare

165 ml lapte

coaja de la 1 lămâie

1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

20 prune fără sâmburi

zahăr

scorţişoară

miez de nucă măcinat, pentru decor

Preparare

Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte şi o laşi deoparte. Separat, amesteci galbenuşurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie şi sarea. În drojdie adaugi zahărul, apoi torni amestecul peste compoziţia cu ouă. La final, presari făina cernută şi frămânţi aluatul până devine nelipicios şi elastic. Îl laşi la loc cald, acoperit, 20 de minute, apoi îl mai framânţi încă 2-3 minute şi îl pui din nou deoparte alte 20 de minute.

Întinzi aluatul cu sucitorul şi decupezi 20 de cercuri. Aşezi în mijlocul fiecărui cerculeţ de aluat câte o prună în care ai pus zahăr şi scorţişoară, după gust, apoi formezi gogoşele pe care le ungi cu oul bătut şi le aşezi în tava tapetată. Le dai la cuptorul încins până când devin aurii. Când sunt călduţe, le presari cu miezul de nucă.