Surprinde-i pe cei dragi cu gogoşele umplute cu prune

Dacă celor dragi ţie le plac gogoşile cu diverse umpluturi, alege această reţetă pentru a le face o surpriză.
Ai nevoie de
Pentru aluat
340 g făină
34 g zahăr pudră
34 g unt
2 galbenuşuri
5 g drojdie
1 praf sare
165 ml lapte
coaja de la 1 lămâie
1 ou, pentru uns
Pentru umplutură
20 prune fără sâmburi
zahăr
scorţişoară
miez de nucă măcinat, pentru decor
Preparare
Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte şi o laşi deoparte. Separat, amesteci galbenuşurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie şi sarea. În drojdie adaugi zahărul, apoi torni amestecul peste compoziţia cu ouă. La final, presari făina cernută şi frămânţi aluatul până devine nelipicios şi elastic. Îl laşi la loc cald, acoperit, 20 de minute, apoi îl mai framânţi încă 2-3 minute şi îl pui din nou deoparte alte 20 de minute.
Întinzi aluatul cu sucitorul şi decupezi 20 de cercuri. Aşezi în mijlocul fiecărui cerculeţ de aluat câte o prună în care ai pus zahăr şi scorţişoară, după gust, apoi formezi gogoşele pe care le ungi cu oul bătut şi le aşezi în tava tapetată. Le dai la cuptorul încins până când devin aurii. Când sunt călduţe, le presari cu miezul de nucă.