Tartă caramel
Ce zici de o tartă cu caramel? Este desertul pe care îl mănânci mereu cu plăcere, mai ales dacă eşti iubitoare de caramel şi de dulciuri.
Ai nevoie de:
300 g făină
200 g unt moale
100 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 praf de sare
Pentru umplutură
400 g zahăr
1 pachet unt
300 g nuci
4 ouă
3 linguri lapte
Cum se prepară
Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, zahărul, untul moale şi gălbenuşurile. Frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi la frigider circa două ore.
Pentru umplutură, baţi ouăle cu 200 g de zahăr, laptele şi untul. Restul de zahăr îl caramelizezi şi apoi torni peste el compoziţia de ouă cu unt. Amesteci continuu. Laşi, la foc moale, până devine o cremă, dai deoparte, adaugi nucile zdrobite şi amesteci energic.
Împarţi aluatul în două, întinzi două foi de grosime potrivită. Pui o foaie într-o tavă rotundă (ai grijă să îmbraci şi pereţii), torni crema cu nuci şi acoperi cu cea de-a doua foaie.
Dai tarta la cuptorul încins, în prealabil, pentru aproximativ 45 de minute.
Laşi la răcorit, apoi o poţi servi ornată după gust.