Tartă cu afine
Dificultate medie / Preparare 1 h 20ʹ / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
Pentru aluat:300 g făină170 g unt1 praf de sare6 linguri apă recePentru umplutură300 g afine350 g brânză ricotta3 ouă1 lingură amidonzeama de la ½ lămâie120 g zahărPentru decorafine şi frunze de mentă, după gust
Amesteci făina cu untul şi cu sarea până obţii un aluat sfărâmicios, torni apa şi frămânţi, apoi îl dai la frigider o jumătate de oră.
Pentru umplutură, baţi ouăle şi le amesteci cu brânza. Combini afinele cu zeama de lămâie, zahărul şi cu amidonul şi le încorporezi în crema de brânză.
Scoţi aluatul de la rece, îl întinzi, apoi îl aşezi pe fundul formei de tartă, îmbrăcând şi marginile, apoi răstorni crema de afine. Dai tarta la cuptor circa 45 de minute, până s-a rumenit. După ce s-a răcit, o ornezi cu afine şi frunze de mentă, după imaginaţie.