Tartă cu alune de pădure

1 80092 original jpg jpeg

Această tartă este atât de delicioasă încât nu mai are nevoie de nicio descriere! Te lăsăm să redescoperi gustul alunelor de pădure, într-un desert inedit!

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g făină

1 linguriţă zahăr

1 vârf cuţit sare

1 lingură apă rece

1 ou

90 g unt

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci

25 g unt

40 g zahăr

2 ouă

1 praf de sare

20 g făină

Pentru decor

100 g zahăr

50 ml apă

100 ml smântână pentru frişcă

25 g unt

200 g alune de pădure

Mod de preparare

Omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi aduni aluatul în formă de minge şi-l pui la frigider 2 ore. Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili şi tapetată. Îl înţepi din loc în loc.

Pentru umplutură, freci brânza cu unul şi zahărul. Adaugi, pe rând, ouăle, sarea şi făina, omogenizezi şi o torni peste aluat, apoi dai tava la cuptor 40 de minute. La final, stingi focul, scoţi tarta şi introduci alunele de pădure în cuptorul cald.

Pui zahărul şi apa pe focul mic 15 minute. Torni smântâna şi mai ţii pe foc până la topirea completă a zahărului. Adaugi untul şi baţi până se îngroaşă. La final, pui alunele de pădure şi amesteci. Acoperi tarta cu caramelul şi o dai la frigider cel puţin o oră sau peste noapte.