Tartă cu alune de pădure
Această tartă este atât de delicioasă încât nu mai are nevoie de nicio descriere! Te lăsăm să redescoperi gustul alunelor de pădure, într-un desert inedit!
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g făină
1 linguriţă zahăr
1 vârf cuţit sare
1 lingură apă rece
1 ou
90 g unt
Pentru umplutură
250 g brânză de vaci
25 g unt
40 g zahăr
2 ouă
1 praf de sare
20 g făină
Pentru decor
100 g zahăr
50 ml apă
100 ml smântână pentru frişcă
25 g unt
200 g alune de pădure
Mod de preparare
Omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi aduni aluatul în formă de minge şi-l pui la frigider 2 ore. Întinzi aluatul şi-l aşezi într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili şi tapetată. Îl înţepi din loc în loc.
Pentru umplutură, freci brânza cu unul şi zahărul. Adaugi, pe rând, ouăle, sarea şi făina, omogenizezi şi o torni peste aluat, apoi dai tava la cuptor 40 de minute. La final, stingi focul, scoţi tarta şi introduci alunele de pădure în cuptorul cald.
Pui zahărul şi apa pe focul mic 15 minute. Torni smântâna şi mai ţii pe foc până la topirea completă a zahărului. Adaugi untul şi baţi până se îngroaşă. La final, pui alunele de pădure şi amesteci. Acoperi tarta cu caramelul şi o dai la frigider cel puţin o oră sau peste noapte.