Tartă cu coacăze negre. Desertul savuros de weekend

1 tarta cu coacaze jpg jpeg

Dacă îţi plac tartele cu aluat nisipos, îţi propunem această reţetă savuroasă cu coacăze negre. Este crocantă la exterior şi fină în interior, astfel încât se topeşte în gură.

Ingrediente:

Pentru blat:  180 g unt ,50 g miere, 1 vârf cuţit praf de copt, 1 ou, 250 g făină,1 vârf cuţit sare

Pentru umplutură:  400 g cremă de brânză dulce, sucul şi coaja de la ½ lămâie, 2 ouă, 80 g zahăr, 200 g coacăze negre proaspete, 1 lingură dulceaţă de coacăze

Pentru crustă:  100 g biscuiţi, 50 g unt, 1 lingură zahăr pudră vanilat, pentru ornat 

Mai citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista

Pune  într-un  bol  făina   amestecată cu praful  de  copt, untul rece tăiat  cuburi,  sarea, mierea   şi   oul.   Frămân-tă   până   obţii   un   aluat omogen. Înveleşte-l în folie alimentară  şi  ţine-l în  frigider 30 de minute. Întinde-l  apoi  într-o tavă de  tartă,  astfel încât să acoperi marginile. 

Mixează gălbenuşurile cu  zahărul, adaugă coaja  rasă  şi sucul de lămâie, apoi crema de brânză  şi  amestecă.  Adaugă  dulceaţa  de coacă ze, iar la final albuşurile bătute spumă tare. Pune umplutura peste aluatul de tartă şi nivelează. 

Aranjează fructele proaspete ast-fel încât să acoperi toată suprafa-ţa.  Amestecă  biscuiţii  zdrobiţi cu untul până ce obţii un aluat nisipos. 

Presară aluatul sfărâmicios peste tartă,  apoi pune-o în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la 165 °C. Scoate tarta din cuptor şi las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr, apoi porţioneaz-o. 

Sursă foto: Shutterstock