Tartă cu coacăze negre. Desertul savuros de weekend
Dacă îţi plac tartele cu aluat nisipos, îţi propunem această reţetă savuroasă cu coacăze negre. Este crocantă la exterior şi fină în interior, astfel încât se topeşte în gură.
Ingrediente:
Pentru blat: 180 g unt ,50 g miere, 1 vârf cuţit praf de copt, 1 ou, 250 g făină,1 vârf cuţit sare
Pentru umplutură: 400 g cremă de brânză dulce, sucul şi coaja de la ½ lămâie, 2 ouă, 80 g zahăr, 200 g coacăze negre proaspete, 1 lingură dulceaţă de coacăze
Pentru crustă: 100 g biscuiţi, 50 g unt, 1 lingură zahăr pudră vanilat, pentru ornat
Mai citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista
Pune într-un bol făina amestecată cu praful de copt, untul rece tăiat cuburi, sarea, mierea şi oul. Frămân-tă până obţii un aluat omogen. Înveleşte-l în folie alimentară şi ţine-l în frigider 30 de minute. Întinde-l apoi într-o tavă de tartă, astfel încât să acoperi marginile.
Mixează gălbenuşurile cu zahărul, adaugă coaja rasă şi sucul de lămâie, apoi crema de brânză şi amestecă. Adaugă dulceaţa de coacă ze, iar la final albuşurile bătute spumă tare. Pune umplutura peste aluatul de tartă şi nivelează.
Aranjează fructele proaspete ast-fel încât să acoperi toată suprafa-ţa. Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul până ce obţii un aluat nisipos.
Presară aluatul sfărâmicios peste tartă, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la 165 °C. Scoate tarta din cuptor şi las-o să se răcească. Pudreaz-o cu zahăr, apoi porţioneaz-o.
Sursă foto: Shutterstock