Tartă cu fructe, reţeta pas cu pas
Un desert savuros, preparat dintr-o combinaţie rafinată de brânză, lămâie şi fructe!
Ai nevoie de
Pentru aluat:
100 g unt
2 linguri de zahăr brun
1 gălbenuş
250 g făină
1 praf de sare
Pentru cremă
200 g brânză de vaci scursă
5 linguri zahăr
1 lămâie
5 gălbenuşuri
100 g căpşuni
100 g fructe de pădure
zahăr pudră, opţional
frunze de busuioc, opţional
Pasul 1
Pentru aluat, freci untul cu zahărul până când acesta din urmă se topeşte. Adaugi oul, făina, sarea şi frămânţi. Dai aluatul 30 de minute la frigider, îl scoţi, îl întinzi cu sucitorul şi îl aşezi într-o tavă tapetată, cu pereţii rotunzi, inclusiv pe margini.
Pasul 2
Prepari crema, amestecând brânza cu zahărul şi cu gălbenuşurile până când devine omogenă. Încorporezi în compoziţie zeama de lămâie împreună cu coaja rasă şi mixezi.
Pasul 3
Încingi cuptorul. Răstorni crema în aluatul de tartă şi o nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Pasul 4
Dai tarta la cuptor 15 minute, apoi o scoţi, presari fructele şi o introduci din nou la cuptor, încă un sfert de oră. Când este gata, o laşi să se răcească şi o dai la frigider până în momentul servirii. O decorezi, dacă vrei, cu zahăr pudră şi cu frunze de busuioc.