Tartă cu orez
.
Pentru umplutură
200 g orez
2 ouă
1 lingură făină
500 ml apă
1 praf de sare
4 linguri zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
500 ml lapte
100 g vişine din compot sau congelate
50 g unt
50 g fulgi de migdale
250 ml frişcă
Cum se prepară
Frămânţi făina cu untul,sarea,gălbenuşul. Adaugi apă puţin câte puţin,până obţii un aluat care nu se ţine de degete. Ungi cu ulei forma de tartă,întinzi aluatul şi-l pui în tavă,inclusiv pe margini. Aşezi peste el o foaie de copt,pui peste fasole boabe şi dai tava la cuptor pentru 10 minute. Dai la o parte foaia şi fasolea şi mai ţii 5 minute. Laşi blatul să se răcească.
Între timp prepare umplutura. Fierbi orezul în apă cu sare. Când începe să se umfle,scurgi apa şi pui laptele. Laşi pe foc până absoarbe laptele şi se îngroaşă. Dai deoparte şi după ce s-a răcit adaugi untul,zahărul vanilat,zahărul pudră,făina şi ouăle.
Întinzi peste blat jumătate din cantitatea de orez,vişinele şi restul de orez. Nivelezi şi dai tarta la cuptor 15-20 de minute. La final decorezi cu fulgii de migdale şi frişcă.
1 tartă
Preparare 80’
Dificultate medie