Tartă de mere cu nucă şi scorţişoară. Desertul care îţi merge la suflet

1 tarta de mere shutterstock 470583041 jpg jpeg

Dacă n-ai mai preparat o tartă de mult timpul, surprinde-i pe cei dragi cu un desert de sezon, o tartă cu mere şi nuci. Caldă şi dulce, le va fi cu siguranţă pe plac!

Descoperă cum să faci pas cu pas un preparat pentru care nu ai nevoie de ingredient prea multe şi nici de foarte mult timp în care să stai în bucătărie. În circa 45 de minute ar trebui să ai gata o tavă de tartă, pe care este musai s-o laşi să se răcească înainte de porţionare.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuţit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură:

3 mere

zeama de la 1 lămâie 

1 lingură apă

50 g nucă măcinată

scorţişoară, după gust

unt pentru uns forma

Mod de preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi pe rând, zahărul, sarea, oul şi apa. Frămânţi şi dai aluatul la frigider 2 ore, învelit în folie alimentară. Păstrezi la rece o parte din aluat pentru a decora tarta.   

Întinzi restul de aluat într-o foaie rotundă pe care o pui într-o formă de tartă unsă cu unt, având grijă să acoperi şi marginile. Îl înţepi aluatul din loc în loc.  

Cureţi merele de coajă, le scobeşti mijlocul şi le scoţi sâmburii. Tai feliile în bucăţi, le pui la fiert într-un amestec de zahăr, apă şi zeamă de lămâie şi le ţii pe foc circa 5 minute, după care le scoţi şi le pui la scurs. Le dai cu scorţişoară, adaugi nuca măcinată şi amesteci, apoi transferi umplutura în tavă, peste aluat, şi nivelezi.  

Din aluatul păstrat întinzi o foaie potrivită ca grosime pe care o tai fâşii. Aşezi fâşiile peste umplutura de mere. Introduci tava în cuptor până se rumeneşte. O porţionezi numai după ce se răceşte complet.