«Tăvălită» cu cocos
Pentru aluat ai nevoie de: 2 ouă, 2 linguri miere, 250 g zahăr, 100 g margarină, 200 ml lapte, 1 praf de copt, 300 g făină. Pentru glazură: 200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g ciocolată, 100 ml lapte, 1 esenţă de rom, 2 linguri cacao, 200 g cocos.
Cum se prepară
1. Se mixează ouăle cu zahărul şi mierea,apoi se adaugă laptele,margarina moale şi făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru45 de minute.
2. Pentru glazură,se pun într-o cratiţă laptele,zahărul,margarina tăiată cubuleţe,ciocolata rasă şi cacaua. Se fierbe totul pe foc mic până se obţine un sirop omogen. La final se adaugă esenţa de rom şi se lasă la rece.
3 Se taie prăjitura cuburi şi se ţine fiecare bucăţică câteva secunde în siropul de ciocolată,apoi se tăvăleşte prin nuca de cocos.