Tort cu afine
Acest desert deosebit te va încânta cu gustul rafinat şi cu aspectul spectaculos. Încearcă-l şi tu!
Ingrediente
2 ouă la temperatura camerei190 g zahăr340 g făină2 linguriţe pudră de cacao250 ml lapte bătut1 linguriţă esenţă de vanilie1 linguriţă bicarbonat de sodiu225 g unt la temperatura camerei1 praf de sare3 linguriţe colorant alimentar roşu
Pentru cremă
250 g cremă de brânză
250 g brânză mascarpone
150 g zahăr pudră
esenţă de vanilie, după gust
400 ml smântână pentru frişcă rece
Pentru decor
200 g afine
zahăr pudră, după gust
Pasul 1
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul.
Pasul 2
Combini făina, praful de copt, bicarbonatul şi cacaua. Într-un bol, mixezi untul cu zahărul câteva minute. Încorporezi ouăle, sarea şi esenţa de vanilie. Separat, combini colorantul cu laptele bătut, le adaugi peste făină şi omogenizezi ingredientele. Răstorni aluatul într-o formă de tort, cu inel detaşabil, tapetată. O dai la cuptorul încins, 30 de minute.
Pasul 3
După ce blatul s-a copt, îl scoţi, îl laşi să se răcească şi-l tai în 3 felii egale. Între timp, omogenizezi crema de brânză cu zahărul, cu mascarpone şi cu esenţa, până capătă consistenţa smântânii. Mixezi frişca, apoi, cu mişcări uşoare, o încorporezi în brânză. Dai crema la frigider până se întăreşte.
Pasul 4
Treci afinele prin zahăr pudră. Aşezi prima felie, o ungi uniform cu cremă de brânză, pui a doua felie, întinzi cremă şi acoperi cu ultima felie. Îmbraci tortul în crema rămasă şi îl ornezi cu afine. Îl ţii câteva ore la rece