Tort cu alune de pădure

1 78999 original jpg jpeg

De Sărbători, pregăteşte pentru cei dragi un tort festiv cu gem de portocale şi alune de pădure!

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

10 linguri zahăr

1 praf de sare

6 linguri ulei

coaja unei lămâi

esenţă de rom

2-3 linguri zeamă de lămâie

1 praf de copt

zahăr vanilat

250 g făină

Pentru cremă

300 g zahăr

2 linguriţe făină

200 ml lapte

2 gălbenuşuri

300 g unt

gem de portocale

alune de pădure, pentru decor

Preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă cu puţină sare, adaugi uleiul, zahărul vanilat, esenţa, coaja de lămâie, gălbenuşurile frecate, praful de copt şi zahărul. La final, încorporezi făina şi amesteci până când capătă consistenţa smântânii. Îl coci 20-30 de minute, îl laşi la răcit şi-l tai în trei.

Pentru cremă, caramelizezi jumătate din zahăr, iei vasul de pe foc, torni laptele, pui pe foc şi laşi să fiarbă. Când s-a răcit, adaugi făina, gălbenuşurile, zahărul rămas şi aşezi pe baie de aburi până se îngroaşă. La final, pui untul moale. Pe prima felie, întinzi un strat de gem, unul de cremă, o aşezi pe a doua, iar gem şi cremă, apoi ultima îl acoperi cu  restul de cremă. Îmbraci marginile tortului cu alune de pădure mărunţite şi-l decorezi după imaginaţie.