Tort cu alune de pădure
De Sărbători, pregăteşte pentru cei dragi un tort festiv cu gem de portocale şi alune de pădure!
Ai nevoie de
Pentru blat
6 ouă
10 linguri zahăr
1 praf de sare
6 linguri ulei
coaja unei lămâi
esenţă de rom
2-3 linguri zeamă de lămâie
1 praf de copt
zahăr vanilat
250 g făină
Pentru cremă
300 g zahăr
2 linguriţe făină
200 ml lapte
2 gălbenuşuri
300 g unt
gem de portocale
alune de pădure, pentru decor
Preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri, baţi albuşurile spumă cu puţină sare, adaugi uleiul, zahărul vanilat, esenţa, coaja de lămâie, gălbenuşurile frecate, praful de copt şi zahărul. La final, încorporezi făina şi amesteci până când capătă consistenţa smântânii. Îl coci 20-30 de minute, îl laşi la răcit şi-l tai în trei.
Pentru cremă, caramelizezi jumătate din zahăr, iei vasul de pe foc, torni laptele, pui pe foc şi laşi să fiarbă. Când s-a răcit, adaugi făina, gălbenuşurile, zahărul rămas şi aşezi pe baie de aburi până se îngroaşă. La final, pui untul moale. Pe prima felie, întinzi un strat de gem, unul de cremă, o aşezi pe a doua, iar gem şi cremă, apoi ultima îl acoperi cu restul de cremă. Îmbraci marginile tortului cu alune de pădure mărunţite şi-l decorezi după imaginaţie.