Tort cu frişcă şi nuci
Pentru blat: / 1 l Hulala / 6 ouă / 300 g zahăr / 140 g ciocolată / 200 g făină Pentru cremă: / 150 g nuci / 200 g zahăr / 4 gălbenuşuri / 1 plic de zahăr vanilat / coaja şi zeama de la o lămâie / 25 ml coniac Pentru ornat: / 100 g miez de nucă zdrobită
Cum se prepară
Pentru blat,amesteci bine zahărul cu ouăle până obţii o spumă. Adaugi ciocolata tocată,făina,frişca Hulala şi încorporezi toate celelalte ingrediente. Torni aluatul într-o tavă cu fund detaşabil,tapetată în prealabil. Dai la cuptorul încins,la foc mic,aproximativ 20 de minute. Scoţi,laşi la răcit şi tai blatul în trei foi.
Pentru cremă,amesteci bine zahărul cu gălbenuşurile,coniacul,zahărul vanilat,coaja şi zeama de lămâie şi fierbi combinaţia pe baie de aburi până se leagă crema. Adaugi nucile şi amesteci bine până când crema devine pufoasă.
Aşezi foile pe un platou şi întinzi crema:foaie,cremă şi tot aşa până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie cremă. Baţi frişca Hulala tare şi ornezi,cu ajutorul unui poş,tortul. Netezeşti frumos şi-i îmbraci marginea în nucă zdrobită.