Tort cu mousse de ciocolată

1 65772 original jpg jpeg

Din când în când este bine să-ţi faci pofta şi să te îndulceşti cu un desert mai bogat în calorii. Iar dacă eşti o fană a ciocolatei cu siguranţă vei dori să guşti din acest tort cu mousse de ciocolată.

De ce ai nevoie pentru tort cu mousse de ciocolată

Pentru blat

300 g zahăr

350 g făină

2 linguri praf de copt

1 praf de sare

2 ouă

200 ml lapte

100 ml ulei

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă

100 ml apă fierbinte

4 linguri cacao

400 g ciocolată

400 ml frişcă

2 linguri zahăr

Pentru glazură

50 g unt

50 ml lapte

3 linguri cacao

300 g zahăr pudră

1 praf de sare

Cum se prepară tort cu mousse de ciocolată

Dă drumul la cuptor şi aşază hârtie de copt în forma de tort. Pentru blat,combină zahărul,cacaua,făina,praful de copt şi sarea într-un vas. Adaugă ouăle bătute,laptele,uleiul şi esenţa de vanilie. Mixează compoziţia pentru două minute,până ce se omogenizează ingredientele.

Toarnă compoziţia în formă şi dă blatul la cuptor până ce trece testul scobitorii. Lasă blatul la răcorit,iar după ce este rece,taie-l în lungime,în patru felii egale.

Pentru mousse,dizolvi cacaua în apă fierbinte,iar când s-au omogenizat dai deoparte. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu crema de cacao. Baţi frişca cu zahărul şi o combini cu crema de ciocolată. Dai la frigider pentru 30 de minute. Împarţi crema în patru părţi egale şi ungi cu ea feliile de tort.

Pentru glazură,topeşti untul şi adaugi cacaua,laptele şi un praf de sare. Dai deoparte şi adaugi zahărul pudră,frecând energic. Torni glazura peste tort şi-l dai la rece pentru câteva ore.

Sursa foto http://5boysbaker.com



Recente