Tort de căpşuni cu nucă de cocos

1 68399 original jpg jpeg

Tortul de căpşuni şi nucă de cocos este un desert delicios, acoperit cu o glazură cremoasă; servit cu căpşuni proaspete şi sos de căpşuni. O modalitate garantată de a face orice ocazie delicios de elegantă!

INGREDIENTE

Pentru tort:

1 cană lapte bătut,călduţ

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

2 căni făină,cernute

1¼ ceaşcă nucă de cocos mărunţită

2 căni de zahăr

1 cană de unt la temperatura camerei

5 gălbenuşuri de ou,la temperatura camerei

¼ linguriţă extract de vanilie

¼ linguriţă de migdale extract

¼ extract de nucă de cocos linguriţă

4 albuşuri de ou,la temperatura camerei

¼ linguriţă de sare

Pentru glazură:

225 g cremă de brânză,la temperatura camerei

½ ceaşcă (1 baton) unt,la temperatura camerei

2 linguriţe extract de nucă de cocos

3 căni de zahăr pudră

~1½ cupe de nucă de cocos mărunţită,pentru topping

Sosul de căpşuni:

2 cupe de căpşuni cubuleţe (aproximativ 16 căpşuni)

⅓ gem de căpşuni

½ lămâie mică,stoarsă

jumătăţi suplimentare de căpşuni pentru garnitură

Mod de preparare

Încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu unt şi tapetează cu făină două forme rotunde de tort.

Încălzeşte laptele bătut la microunde timp de aproximativ 20 secunde. Într-un bol,amestecă laptele bătut cu bicarbonatul de sodiu.

Într-un alt bol mediu,se cerne făina şi adaugă nuca de cocos. Pune deoparte.

Într-un bol mare,amestecă zahărul şi untul până când se amestecă bine. Apoi,se adaugă gălbenuşurile de ou,la temperatura camerei,unul câte unul şi se bat bine între fiecare adăugare. Se amestecă vanilia,migdalele şi extractul de nucă de cocos.  Adaugă făina în 3 paşi,alternativ cu laptele bătut în 2 paşi,bate până când se amestecă,între fiecare adăugare.

Bate albuşul de ou şi ¼ linguriţă de sare într-un alt castron mare până devine o compoziţie "ţeapână" (nu se scurge din vas) . Adaugă jumătate de ou în aluat şi combină-le uşor,până la omogenizare. Compoziţia se împarte în mod egal între formele de tort.

Se dă la cuptor timp de 30-35 minute. Se răceşte timp de 10-15 minute. Rulează cu un cuţit în jurul marginilor,răstoarnă tava şi scoate uşor hârtia pergament din partea de jos a tortului. Lasă să se răcească complet înainte de glazurare.

Glazura:Folosind un mixer electric,se amesteca împreună crema de brânză,untul şi extractul de nucă de cocos. Se adaugă treptat 1 cană de zahăr pudră,se amestecă între fiecare. Continuă amestecarea timp de 3-5 minute la viteza medie până devine pufoasă şi netedă. Pune un strat de tort,apoi un strat superior de glazură,apoi deasupra şi pe părţile laterale ale tortului. Presară uşor de nucă de cocos mărunţită pe partea de sus şi pe marginile tortului.

Sosul de căpşuni:Într-un robot de bucătărie,pune bucăţelele de căpşuni,gemul şi zeama de lămâie şi mixează până devine un sos.

Important:Foloseşte ingrediente la temperatura camerei! Nu uita să cerni făina!

Timp de preparare:30 minute

Timp de gătit:30 minute

Timp total:1 oră

Porţii:12 felii

Sursa foto:forkinthekitchen.com