Tort de cartofi dulci
Cu siguranţă nu ai mai preparat un astfel de tort până acum. Cartofii dulci au o savoarea aparte şi pot fi utilizaţi atât la feluri principale, cât şi la desert. Vrei o felie de tort cu cartofi dulci?
De ce ai nevoie pentru tort de cartofi dulci
Pentru blat
600 g făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
1 linguriţă scorţişoară
1 praf ghimbir
200 g unt
400 g zahăr
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
500 g cartofi dulci copţi
200 g iaurt
100 g nuci
Pentru glazură
7 linguri unt
150 g zahăr brun
50 ml lapte
1 praf de sare
400 g zahăr pudră
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară tort de cartofi dulci
Dă drumul la cuptor şi tapetează o formă de tort. Pune nucile într-o tavă cu hârtie de copt şi ţine-le la cuptor 15-20 de minute. Amestecă din când în când să se coacă uniform.
Amestecă făina cu sarea,praful de copt,scorţişoara şi ghimbirul. Bate untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugă treptat ouăle bătute,esenţa de vanilie şi cartofii copţi pasaţi. Încorporezi făina,alternativ cu iaurtul şi omogenizezi. Împarţi aluatul în jumătate şi coci separat fiecare blat,până trece testul scobitorii. Laşi blaturile la răcorit.
Pentru glazură,baţi untul cu zahărul brun până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi un praf de sare şi zahărul pudră,treptat. Torni vanilia şi laptele,până ajungi la consistenţa dorită.
Ungi primul blat cu o treime din glazură şi aşezi o parte din nucile coapte sfărâmate. Aşezi al doilea blat,restul de glazură şi nuci.
Sursa foto http://neuroticbaker.com/