Tort de ciocolată cu brânză, răsfăţul de weekend

Tort de ciocolată cu brânză, nemaipomenit de gustos şi perfect pentru ocazii speciale!
Ai nevoie de
Pentru blat
4 ouă
150 g zahăr
100 g unt
120 g ciocolată neagră
20 g cacao
200 g făină
1 praf sare
1 linguriţă praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
250 g brânză de vaci
50 g zahăr
1 ou
Pentru decor
2-3 frunze mentă proaspătă
gem de căpşuni
Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile cu zahărul. Separat, mixezi la viteză mare gălbenuşurile cu zahărul vanilat. Adaugi făina, praful de copt, pudra de cacao şi sarea, apoi omogenizezi ciocolata topită împreună cu untul pe baie de aburi. Tapetezi o tavă rotundă şi torni aluatul. Separat, mixezi brânza până devine cremoasă, apoi adaugi zahărul şi oul. Torni crema peste aluat şi îi dai un aspect marmorat.Dai tava la cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute. După ce s-a răcit o ornezi cu gem de căpşuni şi cu 2-3 frunze de mentă. Dai tortul la frigider 4 ore înainte să-l serveşti.
Bine de ştiut!
Bogată în antioxidanţi, ciocolata neagră are efecte pozitive asupra sănătăţii, deoarece apără organismul de efectul nociv al radicalilor liberi. Dacă mănânci o cantitate mică de ciocolată neagră zilnic, riscul de a suferi un infarct miocardic sau de a avea alte probleme cardiovasculare scade. Când suferi de stres sau de anxietate, ciocolata acţionează ca un sedativ natural, care te ajută să te relaxezi, fiindcă stimulează producţia de serotonină, un neurotransmiţător cu rol calmant.