Tortillas cu legume şi pui
Tortillas cu legume şi pui este o gustare savuroasă, pentru o amiază cu prietenii. Nu are cum să nu îţi placă combinaţia minunată de carne cu dovlecei şi ardei roşu, asezonate cu sos de smântână.
Dificultate mică/ 4 porţţii/ 50’
Ingrediente
Pentru aluat
4 tortillas
Pentru umplutură
1 dovlecel mare1 morcov mare1 ardei gras roşu1 piept de pui dezosat3 linguri ulei4 frunze mari de salată verde
sare
piper
Pentru sos
4 linguri smântână groasă
½ legătură pătrunjel
½ legătură mărar
Pasul 1
Baţi pieptul de pui cu un ciocan de şniţele,având grijă să acoperi pieptul cu o folie ca să nu se zdrobească,îl condimentezi şi-l pui pe grătarul încins,până se rumeneşte bine. Îl tai feliuţe şi-l pui într-un vas acoperit,să nu se răcească.
Pasul 2
Pentru umplutură,cureţi şi speli morcovul,dovlecelul şi ardeiul gras. Le tai bastonaşe şi le căleşti într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins,10 minute. La final,adaugi sare şi piper după gust.
Pasul 3
Pentru sos,amesteci smântâna cu verdeaţa tocată mărunt şi sare,după gust. Cu ajutorul unei spatule,ungi cu sos fiecare clătită.
Pasul 4
Aşezi pe fiecare clătită părţi egale de umplutură,adaugi salata verde tăiată şi rulezi. Serveşti tortillas calde,tăiate în două,pe o farfurie ornată cu frunze de salată.
Sfat!
Dacă nu vrei să petreci timp în bucătărie cu prepararea tortillas,le poţi înlocui cu foi pe care le poţi cumpăra gata preparate.